Politikai program

– A nők megfosztása a választójogtól
– A politikai pártok feloszlatása
– A halálbüntetés bevezetése
– A sajtócenzúra bevezetése
– A vallási és világnézeti szabadság megszüntetése

– A házasságon kívüli heteroszexuális, valamint a homoszexuális kapcsolatok üldözése.
Ez nem valamely arab ország új iszlamista pártjának a programja, hanem a katolikus egyház egyik elismert közösségéé, a Piusz-testvéreké. Nem is rejtik véka alá, teljesen nyíltan vállalják honlapjukon is, kiadványaikban is. A testvérek közössége Németországban bejegyzett szervezetként létezik, állami jóváhagyással iskolákat működtet, miséiket a katolikus egyház elismeri, és aki ezeken részt vesz, ezzel teljesíti miselátogatási kötelességét.
Az emberi jogokat fatális téveszmének tartják, amely az embert helyezi isten fölé, és hamis jogokat terjeszt – ilyenek a vallási és világnézeti szabadság és a vélemény- és sajtószabadság. Hamis jog a demokrácia is, amelyet tapasztalt, érett, és a közjó iránt elkötelezett keresztény férfiak gyülekezete kell, hogy felváltson. Az asszony pedig hallgasson a gyülekezetben. Alaptévedés az egy ember – egy szavazat elve is, ehelyett a férfiaknak családi és társadalmi helyzetük szerinti szavazat felelne meg a „természet törvényének”. A vallásszabadság egyébként azért hamis, mert csak egy igaz vallás van (vajon melyik), ezért a többit legfeljebb megtűrni lehet, anélkül, hogy bármilyen jogokra tarthatnának igényt. Az élethez való jogot az ember elveszítheti, ha bűncselekményt követ el (még az Ószövetségnél is szigorúbbak, hiszen a szemet szemért elvét súlyosbítva halálbüntetés nemcsak gyilkosságért jár).
Filozófusokat olvasni – Luthert, Descartes-t, Hume-ot, Sartre-t – csak úgy szabad, ahogy az orvos betegségeket vizsgál. Tiltanák a válást, a fogamzásgátlást (az abortuszról nem is beszélve), valamint bármely házasságon kívüli kapcsolatot. Példának Salazar Portugáliáját és Franco Spanyolországát ajánlják. A nő egyetlen feladata a gyerektermelés és a háztartás, a gyereket iskolás kora alatt otthon kell tartani, mert az óvoda is káros a családra nézve. Ami a gyerek az otthonán kívül tanulhat, az már káros pluralizmust jelent számukra. A felsőoktatásból ki kell tiltani a nőket, mert egy tanult lányból nem lesz kellően alázatos feleség és szorgalmas háziasszony – több akar lenni, mint egy zöldség a mosogatóban (sic: „vegetable at the kitchen sink”).

http://hpd.de/node/11993

(A fenti gondolatok pontos forrását a linkben találjátok; a zöme a testvérek Civitas című, online is elérhető lapjából valók.)

Címke ,
%d blogger ezt kedveli: