Oktatás

A brit szekuláris szövetség iskolabezárás ellen tiltakozik Wright sziget nyugati részén – a három helyi iskola közül épp az államit akarják bezárni, így húsz kilométeres körzetben megszűnne a felekezethez nem kötött oktatás. A szülők nem lelkesek – a három közül épp a bezárandó iskola a legjobb hírű, a megkérdezett szülőknek csak a 7,5%-a íratná a gyerekét szívesen a két felekezeti iskola egyikébe, és 37,5% inkább utaztatná a gyerekét, otthon tanítaná vagy elköltözne.

http://www.secularism.org.uk/council-proposes-to-force-childr.html

Németországban egy muszlim szülőpár elkövette azt a hibát, hogy egy költözés után a legközelebbi, 300 méternyire található iskolába íratta kilencéves lányát. Az iskola azonban evangélikus, és a hittanon mindenkinek részt kell vennie, a tanulók harmadát kitevő muszlim családokból való gyerekeknek is. Amikor a szülők ki szerették volna íratni a gyereket a vallásórákról, az iskola kirúgta a kislányt, mondván akkor vigyék az állami iskolába, ami „csak” három kilométernyire van. Még tart a vita.

http://brightsblog.wordpress.com/2011/07/23/muslimin-von-christlicher-schule-verwiesen/

http://www.rp-online.de/niederrhein-sued/moenchengladbach/nachrichten/muslimin-von-christlicher-schule-verwiesen-1.1338347

Reklámok
Címke , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: