Katolikus bulvár

A katolikusok néha érdekes dolgokat bírnak alkotni…

A méret a lényeg
Miután Lengyelország északi részén nemrég felállítottak ez óriás Jézus-szobrot, két hete Peruban pedig felavattak egy újabbat, amely már a Rio de Janeiro-i Cukorsüveg Jézusát, most a horvátországi Split polgármestere egy a maga 39 méterével a peruinál is nagyobbat szeretne felállítania város melletti Marjan hegyen. Igaz, a lakosság egy része nem tartja ezt jó ötletnek, a szoborállítás ellen tiltakozó Facebook-csoportnak 4000 támogatója van.
http://blog.newhumanist.org.uk/2011/07/giant-jesus-statue-news.html

Pénzügyek
45 millió eurót játszott el a magdeburgi katolikus egyházmegye. A püspökség a bevételeket szerette volna kissé feljavítani, mivel a tartományban kevés a katolikus, kevés az egyházadó-bevétel is, és gazdagabb nyugati egyházmegyéktől érkező kiegészítésekre szorulnak. A befektetések és spekulációk azonban nem igazán jöttek be, és úgy tűnik, nem kellő hozzáértéssel csinálták. A befektetésekre alapított céget most felszámolják, és a port annak ügyvezetőjén akarják leverni, akivel perben állnak.
http://www.welt.de/print/die_welt/wirtschaft/article13488136/Du-sollst-nicht-zocken.html
via: http://brightsblog.wordpress.com

Ördögűzők márpedig vannak
300-an közülük, katolikus papok és laikusok Európából, Afrikából és Indiából Lengyelország déli részén, a Jasna Gora-i kolostorban konferenciáztak, amiről a helyi rádió adott hírt. A konferencián olyan témák kerültek terítékre, mint „A skizofrénia és más mentális zavarok”, vagy a Gonosz hazugságai az ördögűzés során, a konferencia címe pedig ez volt: „A vámpírizmus divatja Európában és a világban”:
http://www.donaukurier.de/nachrichten/topnews/Polen-Religion-Kirche-Exorzisten-Treffen-in-Polen-zum-Thema-Vampirismus;art154776,2442368
via: http://brightsblog.wordpress.com/2011/07/17/exorzisten-treffen-in-polen-zum-thema-vampirismus-wie-bitte/

Reklámok
Címke , , , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: