Homohomeopátia

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

A német katolikus orvosok szövetsége, amelynek küldetése

hangot adni a katolikus orvosoknak, állást foglalni és továbbképzéseket tartani orvosetikai és vallási kérdésekben, a lelki-szellemi megújuláshoz irányvonalakat mutatni, zarándoklatokat szervezni orvosok részére, valamint tanúságot tenni a hit mellett és fenntartások nélkül felsorakozni a pápa és a katolikus egyház mellett, szóval ez a szervezet, miután közli, hogy „a homoszexualitás nem betegség”, mégis két terápiát hirdet a homoszexuális hajlamok ellen: a pszichoterápia és a homeopátiát, pl. platina-készítményekkel.
Amikor a német Der Spiegel c. hetilap rákérdezett eme „terápiák” tudományos megalapozottságára, orvosi-pszichoterápias, filozfiai és teológiai szakirodalomra, pszichoterapeuták kisebbségi véleményére, a katolikus egyház tanításaira és a szentírásra, valamint a Samuel Hahnemann-féle homeopátiára hivatkoztak.
Bár erre azt lehet mondani, hogy ők legalább (más fundamentalista csoportokkal ellentéten, akik gyógyszeres és elektrosokkos kezeléseket alkalmaznak) csak hatástalan eszközökkel küzdenek egy nemlétező betegség ellen, azért amellett, hogy az ilyesmi anyagi veszteséget okoz, a helyüket nem találó homo- vagy biszexuális fiatalokban és szüleikben komolyabb kárt is tehet.

http://www.heise.de/tp/artikel/34/34851/1.html

Reklámok
Címke , , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: