Hamburgerjótékonyság

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

A McDonald’s gyorsétteremlánc Németországban is gyűjt jótékonysági célokra; vannak is irányelvek, amelyek szabályozzák, mit támogatnak – vallási célú projektek támogatását nem vállalják. Nem kis pénzekről van szó, a multi ugyanis beszállítóitól és munkatársaitól is elvárja, hogy adományozzanak, és az éves összeg 2,9 millió eurót tesz ki, ehhez még hozzájön 1,9 millió eurónyi adomány a vásárlóktól. A pénzek zöme a saját jótékonysági munkába folyik, de támogatnak külső projekteket is. Kiderült azonban, hogy az irányelvekkel ellentétben a cég által mostanában támogatott szervezetek mindegyike térítési tevékenységet folytat, azaz a másokon való segítés a hittérítés. Köztük az „Arche” („Bárka”), amely egy fundamentalista keresztény szervezet: hitelveik központi eleme az ember eredendő bűnössége, amely Isten haragjának és a kárhozatnak teszi ki az embert, amitől csupán a Jézus Krisztusba vetett hit mentheti meg. Hisznek abban, hogy a Biblia Isten megmásítatlan szava és ezért szó szerint értelmezendő. Az Arche mindenféle gyermekprogramokat szervez, ingyen ebédet (imával) és korrepetálást és egyéb programokat kínál. Missiós tevékenységét a nyilvánosság előtt nem szokta hirdetni, azzal reklámozzák magukat, hogy szegény gyerekeknek meleg ebédet adnak, míg a Biblia-köröket, gyermek-istentiszteleteket és egyéb vallásos programokat, amelyekbe beszervezik a gyerekeket, nem hangoztatják.
A megkeresésre a McDonalds azt válaszolta, az Arche tudomásuk szerint nem végez missziós tevékenységet, majd levette a honlapról a vonatkozó irányelveket, és mivel jelenleg egyetlen beteg gyerekeket segítő projektjük sincs, egy picit módosította az adományozásra buzdító szöveget.

A McDonald’s alapítványa Magyarországon két apartmanházat működtet gyerekkórházak közelében, hogy a családok a beteg gyerek kezelésének ideje alatt is együtt lehessenek. Más projektek támogatásáról nem találtam információt a honlapon.

http://hpd.de/node/11545

Reklámok
Címke , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: