Kidobott gyerekek

Hatvanban is egyházi kézbe adják az egyik iskolát, így mindenkinek nyilatkoznia kell nem csak vallási hovatartozásáról, hanem egyházhűségéről. Az egyházi kézbe adás ugyanis nem felmenő rendszerben történik, hanem azonnal átadják az összes évfolyamot – erről közöl cikket az Index: "Vannak tanácstalan szülők, akik nem szívesen vinnék új környezetbe, új iskolába gyereküket, de erősnek érzik, hogy vallaniuk kelljen arról, keresztények-e, meg lettek-e keresztelve. Sőt ahhoz, hogy gyerekük tovább folytathassa tanulmányait, vállalniuk kell, hogy otthon is az egyház előírásainak megfelelő életet élnek. A nyilatkozatokat nem is az iskolában kell leadni, hanem a plébánosnál."
A nyilatkozatoknak következménye van, az iskola ugyanis aszerint dönt arról, hogy a gyerek régi iskolájában tanulhat, vagy ki van dobva: "Az igazgatónő úgy tudja, a plébános mellett ő is ott lehet, amikor átnézik a nyilatkozatokat, és eldöntik, melyik diák és tanár folytathatja addigi iskolájában, és kinek kell mennie. Ráczné a válogatási szempontokról elmondta: elsőbbséget élveznek a katolikusok, a keresztlevéllel rendelkezők, de ezek után további keresztény felekezetek hívői is jöhetnek, mivel ez ökumenikus iskola. Tehát a reformátusok és evangélikusok is maradhatnak, ha beleférnek a létszámba. Ha még mindig marad hely, keresztlevél nélkül is lehet majd tanulni." Az Index cikke: index.hu/belfold/2011/05/10/keresztlevelet_kernek_egyre_tobb_altalanos_iskolaban/

Reklámok
Címke , ,

One thought on “Kidobott gyerekek

  1. mpsith szerint:

    Ostoba KDNP! Ha az én iskolámmal csinálnák ezt, ott lenne ám a nagy botrány… Ez a mikropárt azt akarja elérni hogy annyi legyen a vallásosak aránya, mint olaszországban, vagy az USA-ban. Persze, se az EU se más nem tesz ez ellen semmit. Csak pár civil reklamál, ők is hamar föladják. Most mivan??, Már megint ott tartunk, hogy az egyházzal nem szabad vitatkozni, különben elüldöznek???

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: