Kötelező böjt

Ravenna város egyik tanácsosa száműzné a húst a város iskoláiból a böjti péntekeken. A katolikus tanítások szerint a böjti péntekeken a felnőtteknek kötelező a böjt, a 14 év fölötti gyerekeknek pedig tilos a hús, de a kisebb gyerekeket is célszerű húsmegvonással szoktatni a keresztény bűnbánathoz.
A tanácsos úgy gondolja, a kötelezővé tett böjttel lehetne megfelelő módon kifejezni a tiszteletet azok iránt, akik önként tartják be az étkezési megszorításokat, és szerinte nem igazságos, hogy a böjtöt betartó szülőknek el kell magyarázniuk a gyerekeiknek az otthoni fáradságosan betartott böjt és az iskolában tapasztalt másféle életmód között.

Szóvaltehát lehet, hogy mégiscsak arról van szó, nehogy a gyerek mást is lásson, mert akkor esetleg megkérdőjelezi, miért is kell azt úgy csinálni, ahogyan otthon csinálják… és a szülőnek magyaráznia kellene…?

www.uaar.it/news/2011/04/06/ravenna-consigliere-propone-digiuno-quaresimale-nelle-scuole/

Reklámok
Címke , , ,

5 thoughts on “Kötelező böjt

 1. Tabaqui szerint:

  Meg kell alapítani a Szent Frikandó Sonka Egyházát, és az alkotmánybírósághoz fordulni.

 2. @Tabaqui: Az a baj, hogy ehhez (mo-on) a legújabb tervek szerint 25e követőt és 100 éves múltat kell gyűjteni. Olaszo-ban sem annyira könnyű egyházat alapítani.
  De alternatívaként a t. szülő óriás sonkászsömit csomagolhatna a kölöknek 🙂

 3. Tabaqui szerint:

  @szekularisfigyelo:

  Bocs, elfelejtettem hogy a többezer éves és többezer követős tévképzetek jobbak.

 4. Joco74 szerint:

  SzF: ezek szerint rosszul tudtam… azt hittem, hogy egyházat ezek után is lehet alapítani, csak az állami pénzes vályúhoz kell a 25e/100év

  Rosszul tudom? Be sem lehet majd jegyeztetni?

 5. @Joco74: Ha lehet, vályú nélkül minek :-)?
  Komolyabban: ha a “történelmi” védendőbb, mint az új, akkor Tabaqui felvetése (Szent Sonka, pasztafári, akármi) már nem működik.

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: