Tanmese a katolikus befogadás mikéntjéről

Jó néhányszor volt már szó az önkormányzati iskolák egyházba adásáról – most Zsombón volt erről szülői értekezlet. A polgármester korábban hangsúlyozta, hogy nem anyagi okokból akarja az önkormányzati iskolát katolikus kezelésbe adni. A szülők kissé zokon vették, hogy polgármesterük erkölcsileg züllöttnek tartja őket. Részletek a szülők és Kiss-Rigó László szeged-csanád megyei püspök párbeszédéből:
"– Kötelező lesz-e megkereszteltetni a gyereket? – kérdezték a szülők.
– Nem kötelező, de a szülő katolikus értékrendjéből a keresztelés következik – felelte a püspök.
– Kötelező lesz-e a szülőknek misére járniuk?
– Nem lesz kötelező, de a katolikus értékrendből ez is következik."
Gyuris Zsolt polgármester ezt közölte az ellenkező szülőkkel: "Önök megválasztottak bennünket, hogy döntsünk a falu ügyeiben, mi pedig egyhangúan úgy döntöttünk, hogy tárgyalunk az egyházzal."

Érdemes elolvasni az egészet!  nol.hu/belfold/20110408-heti_ket_hittanora_

Reklámok
Címke ,

2 thoughts on “Tanmese a katolikus befogadás mikéntjéről

 1. Tabaqui szerint:

  “A faluvezető előzőleg úgy nyilatkozott, hogy elsősorban erkölcsi okokból akarják átadni az egyháznak az iskolát, nem a pénzmegtakarítás miatt.

  – A zsombói családok degradálása, hogy itt katasztrofális erkölcsi állapotok uralkodnának – mondta az egyik szülő, Herczeg Anna. – Milyen jogon emelik mások fölé azokat, akik a katolikus normák szerint élnek?”

  Gyönyörű… egyszerűen elképesztő.

  “– Önök megválasztottak bennünket, hogy döntsünk a falu ügyeiben, mi pedig egyhangúan úgy döntöttünk, hogy tárgyalunk az egyházzal.”

  Innentől kuss, paraszt…

 2. lhi szerint:

  Tényleg tanmese. Undorító.

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: