Hegyi dolgok

Nincs hét mulatságos történet nélkül. Legutóbb egy hegymászónak sikerült megsértenie valakiknek a vallási érzületét. Ilyenkor nem csak a nagy világvallások jöhetnek ám szoba – most éppen az ausztrál bennszülöttek szent helyét sikerült megszentségteleníteni. A szent hely egy hegy, amelyet rendszeresen megmásznak, a bennszülöttek, a gubbi gubbi-törzs nagy bánatára, akik azt tervezik, egy honlap segítségével fogják majd megismertetni a hegymászókat értékeikkel.
A mostani megszentségtelenítő, egy 24 éves ausztrál régész, akinek azzal csapta le a biztosítékot, hogy túratársával meztelenül mászta meg a hegyet, azt mondta, nem szándékozott bárkit is megsérteni, de közölte, ő maga is kötődik ehhez a hegyhez, és éppen azért mászott meztelenül – bakancs nélkül, csupán egy mobillal és egy hajpánttal felszerelkezve -, mert így még közelibbnek érzi magához a természetet.
Egy idősebb gubbi gubbi asszony azonban közölte, a hegymászónak félnie kell a jövőjétől, mert beszennyezte a hegyet, éppúgy, mintha meztelenül rontott volna be egy katolikus templomba. A hegyeket szerinte úgy kell tisztelni, hogy az ember alulról nézi őket.

blog.tagesanzeiger.ch/outdoor/index.php/8917/nackt-kletterin-«beschmutzt»-heiligen-berg/

Címke
%d blogger ezt kedveli: