A kérdés jelentése

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Az esedékes népszámlálás kapcsán többször is szó esett már arról, mennyire haszontalan a népszámlálás során a megkérdezettek vallási hovatartozásáról gyűjtött adat, amelyre pedig annyi kormányzati intézkedést alapoznak. Hogy a vallásosság tekintetében milyen adatokat kapunk, az legelsősorban attól függ, hogyan kérdezünk. A megkérdezett ugyanis pontosan a kérdésre válaszol…
Anglia és Wales vonatkozásában most például az derült ki, hogy a lakosság kétharmada nem vallásos. A tíz évvel ezelőtti népszámláláskor azonban így hangzott a kérdés: „Melyik felekezethez tartozik Ön?”. Erre a lakosság 72%-a kereszténynek mondta magát (hiszen a kérdés egy felekezetet vár válasznak). Ugyanerre a kérdésre a mostani felmérésben megkérdezettek 53%-a mondta magát kereszténynek. A „keresztények” közül azonban csak a fele tekinti Jézust létező személynek, aki meghalt és feltámadt és Isten fia volt. Mindössze harmaduk keresett fel az elmúlt év során vallási célból templomot.

Épp ezért a brit humanisták kampányt indítottak ezzel a szlogennel: „Ha nem vallásos, az Isten szerelmére mondja meg!” (If you are not religious, for God’s sake say so!) – A vasútállomások reklámtársaságai visszautasították a megrendelést arra hivatkozva, hogy vallási tartalmak népszerűsítését nem vállalják (pedig volt már ellenpélda), de egy plázareklámokat értékesítő cég beugrott. A vasúti reklámszervezőkkel szerzett tapasztalatok alapján tömegközlekedési járműveken a „for God’s sake” kitétel nélkül reklámoznak. 

http://blog.newhumanist.org.uk/2011/03/advertising-company-steps-forward-to.html http://www.humanism.org.uk/news/view/766) 
http://www.wissenrockt.de/2011/03/22/grosbritannien-zwei-drittel-bezeichnen-sich-als-nichtreligios-17726/

Reklámok
Címke , , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: