A feloldás

Örülök, hogy a tisztelt nagyérdeműt ennyire megmozgató témát sikerült találnom :-). Szóval akkor hivatalosan is bejelentem – taraa – a hétfői kérdés feloldását, ahogy azt az igen szorgalmas T. Kommentezők már ki is derítették:

A jedik. Többen vannak, mint a zsidók és a buddhisták. És készülnek a 2011-es népszámlálásra – arra buzdítanak mindenkit, vallja magát jedinek: richarddawkins.net/articles/596422-jedi-ism-britain-s-fourth-largest-religion-is-still-going-strong

Ami a motivációt illeti: nemzetközi nekibuzdulásról lévén szó, nálunk is sor kerül rá, volt is már szó róla (vö. népszámlálás_2011 címkét), és lesz is.

tory_t: az összeesküvéselméleteket a Konteo Blognak kéretik bejelenteni, mindennel én sem tudok foglalkozni: konteo.freeblog.hu/

Reklámok
Címke , , ,

8 thoughts on “A feloldás

 1. S.K. szerint:

  Ezek a fundik a május 21-i világvégére készülnek:
  edition.cnn.com/2011/LIVING/03/06/judgment.day.caravan/index.html

  Nevetnék, ha nem lenne annyira tragikomikus. Különösen ez a rész:

  “Arianna Ramrajie, of Ocala, Florida, has one she’d like to share.

  On May 21, the sun will “turn red like blood,” the Earth will open up, bodies will be strewn about and “some people will die for eternity,” she says.

  “It scares me a little bit because some people are going to die, and I think I’m one of them,” she adds. “I’m trying to do good things, but I’m afraid I’m doing something bad.”

  Arianna is 7, after all, and being good all the time cannot be easy. Her father stands next to her, nodding his approval.”

  Egy 7 éves gyereket azzal rémisztgetni, hogy pár hónap múlva meg fog halni. Komolyan mondom ezt büntetném.

 2. tory_t szerint:

  “tory_t: az összeesküvéselméleteket a Konteo Blognak kéretik bejelenteni, mindennel én sem tudok foglalkozni: konteo.freeblog.hu/”

  Ezzel a konteócskának is csak jóindulattal nevezhető teóriával nem mernék bekopogtatni a konteó blogon, de megtisztelő a gondolat. Régi vágyam, hogy valamivel hozzájáruljak a világ konteó kincsének gyarapodásához. :))

 3. @S.K.:
  De mint tudjuk, vallásos ember = jó szülő.

  Asszem atesiták nem is nagyon fogadhatnak örökbe. Nemtom, h törvény-e, csak olvastam, h valakit ezért utasítottak el.

 4. @S.K.: Igen: szekularisfigyelo.blog.hu/2011/01/07/megin_egy_vilagvege
  Azóta felbukkantak valakik, akik asszem októberben hisznek. De annyi őrült van, nem tudok mindenkivel foglalkozni 🙂

 5. @Quadrille Lobster: Ott azért még nem tartunk (mármint Magyarországon).

 6. Ha már szülő: azért a mainstream kereszténység sem semmi, ha kicsit odafigyelünk és próbáljuk kívülről nézni. A katolikusok pl. egy objektíve 18-as karikát érdemlő háromdimenziós kínzásábrázolást raknak a gyerek elé, majd közlik, hogy a bácsi azért szenved, hogy őt megváltsa a bűneitől.

  Aki tud angolul, annak a The Thinking Atheistnek ezt a videóját ajánlom a témához (viszonylag lassan és érthetően beszélnek, nem nagyon nehéz): http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=1Rwioe1SGkQ

 7. @szekularisfigyelo:
  Valamelyik nap szembejött egy olyna hír is, hogy az angol gyámügy nem adott gyereket egy büszként bigott tuti-keresztény párnak, mert nyíltan homofóbok voltak. Azok meg ott álltak és nem hittek a bigott kis fülüknek. Hiszen ők tökéletes keresztények vagy mi.
  Azért néha halad előre is a világ.

 8. @Quadrille Lobster: Igen, sajnos nem volt időm arra, hogy erről is írjak. Svájcban is hasonló problémák kerültek elő, ott a fogyasztóvédők kétheti magazinja számolt be egy olyan esetről, amikor a fundamentalista keresztény nevelőszülők rokonlátogatás után gyakorlatilag lefertőtlenítették a kb. hatéves gyereket, akit pokol-történetekkel teljesen megfélemlítettek.

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: