Lyukasóra

Úgy tűnik, lyukasórát kapnak azok a gyerekek, akik nem akarnak hitoktatáson résztvenni, cserében viszont kötelező erkölcstan (már a megfogalmazás is mutatja, melyik századból való az ötlet…) vár rájuk. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ugyanis Gáncs Péter evangélikus püspök szerint azt ígérte, a "kormányzat szándéka, hogy a hittanóráknak "védettebb sávot biztosítsanak", azaz ne kelljen nulladik órában vagy délután hittanórákra járniuk" a gyerekeknek. Szerinte már az óvodákban kellene kezdeni a hitoktatást, ugyanakkor az egyházaknak össze kell fogniuk a hitoktatásban (arra tippelnék, hogy eme javaslat mögött humánerőpolitikai okok is meghúzódhatnak – a gyerekek zöme ma már felekezetileg vegyes iskolába jár).
Ilyenek hangozttak el Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak az evangélikus egyházzal folytatott minapi tárgyalásán, ahol az is szóba került, hogy egy csomó önkormányzat szeretne megszabadulni a nekik sok pénzbe kerülő iskoláktól úgy, hogy átadnák valamely egyháznak. Hogy ezzel mi a probléma, arról épp az előbb írtam.

Reklámok
Címke , , , ,

One thought on “Lyukasóra

  1. GKar szerint:

    Elég nevetséges, hogy az állami pénzből működő iskolákat átadják az ugyancsak állami pénzből működő egyházaknak. Majd az egyház megkapja a költségvetésből azt a pénzt amit az önkormányzat kért a működtetéshez, amit persze nem kapott meg. Teljes állami pénzből ott lesz egy jól finanszírozott egyházi iskola(ami az adott vallásnak nem kerül pénzbe) a működésképtelen önkormányzati helyett.

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: