A tudatlanság himnusza

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Újévi beszédében XVI. Benedek pápa, aki írásaiban szereti kiemelni, hogy az észt a hitnek enyhítenie kell, a tudatlansághoz való jogot emelte ki, mint a vallásszabadság lényegi elemét. Pontosabban a szülőknek azon jogát, hogy gyermekeiket a vallás nevében elzárják bizonyos tárgyi ismeretek elől.
A német pápát különösen az háborítja fel, hogy Spanyolország megköveteli tanulóitól az életviteli ismeretek című órán való részvételt, amelyen olyan témák is terítékre kerülnek, mint a fogamzásgátlás, a válás vagy a homoszexualitás, és a legfelsőbb spanyol bíróság meg is állapította, hogy ez a tematika nem sérti a vallásszabadságot. XVI. Benedek úgy véli, az ilyesfajta oktatás vallásellenes (nem, az órák nem irányulnak a válás vagy a homoszexualitás kötelezővé tételére), és a nemzet kulturális gyökereit látja veszélyben.
A német zöldek frakcióvezetője, Volker Beck tiltakozott, mondván, a pápa a vallásszabadsággal mint értékkel visszaél, amikor a családtervezésről, az AIDS megelőzéséről vagy válásról szóló információkat a család elleni merényletnek tekinti, amikor ezek a dolgok rég a fiatalok életének részeivé váltak. És mindez éppen a keresztények reális üldözésének fényében különösen ízléstelen.
Volker Beck egyébként a pápa újévi beszédét is bírálta. Elfogadhatatlan, hogy a pápa a vallási egy lapon emlegeti a vallási fundamentalizmust állam és egyház szétválasztásának elvével és utóbbinak rója fel a vallási okokból elkövetett vallásüldözést. A vallásszabadság része a vallástól való szabadság lehetősége, és vallásszabadság védelmének előfeltétele a vallási türelem és az állam vallási és világnézeti semlegessége.

http://brightsblog.wordpress.com/2011/01/10/b16-sexualkunde-ist-angriff-auf-religionsfreiheit/
http://www.queer.de/detail.php?article_id=13478
http://brightsblog.wordpress.com/2011/01/09/volker-beck-zur-neujahrsansprache-des-papstes/

Reklámok
Címke , , , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: