Bejutottunk…

… a nemzetközi hírekbe: Magyarország a brit National Secular Society heti hírlevelébe került, azzal, hogy vatikáni nyomásra betiltani készül az abortuszt és a melegházasságot, Lengyelországhoz hasonlóan. A hír szerint a pápa a magyar nagykövetnek kifejtette, kívánatos, hogy az új alkotmányt a keresztény értékek ihlessék, különösen, ami a házasság és a család védelmét illeti, mert Európa végét jelentené, ha nem a házasság lenne a norma, amelyet a válások nagy száma, a házasság nélküli együttélés és az egyéb kapcsolatok veszélyeztetik. 
A cikk arra is utal, hogy az abortuszt illetően Lengyelországban feketepiac működik, és a gazdagabbak Németországba és Csehországba, míg a szegényebbek a balti államokba járnak terhességmegszakításért. 

www.secularism.org.uk/hungary-may-introduce-constituti.html

Reklámok
Címke ,

One thought on “Bejutottunk…

 1. IGe szerint:

  Nos szép dolog is ez az alkotmányban lefektetett haza védelme, pláne hogy a múltban a Don kanyarban is sokan a hazát vélték védeni. Mert pár megalomániás őrült háborúba kényszerített sokakat.

  Meg az is szép dolog, hogy emberi méltóság, meg kereszténység, meg ne ölj. Csak akkor úgy is kellene fogalmazni:

  Tehát így lenne ez helyesen:

  70/H. § (1) A haza védelme a Magyar Köztársaság minden állampolgárának kötelessége, de lelkiismerete ellenére senkit sem kötelezhetnek fegyver fogására és emberélet kioltására. A fegyveres katonai és honvédelmi szolgálat csak is önkéntes lehet.

  Írom ezt mint a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának azon tagja, aki figyel és ha kell és szükséges újra indítjuk a működésünket:

  “c) A HEL egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István. ”

  http://www.c3.hu/~farkashe/hel/ny041113.html

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: