Újabb vatikáni szerződés készül

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn családostul (a női tagok természetesen másodrendűségüket mutató fekete fejfedőben) magánaudiencián volt a pápánál, majd Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral és Szijjártó Péter szóvivővel Tarcisio Bertone vatikáni belügyminiszterrel tárgyalt, akivel a Népszava szerint megállapodtak egy időtálló, távlatos szerződés előkészítéséről": www.nepszava.hu/articles/article.php, és index.hu/kulfold/2010/12/06/vatikan/
Szóba került még a Népszava szerint Szíjjártó Péter szerint, hogy a kormány "kiemelkedő értéknek tekinti a hit- és vallásbéli meggyőződés szabad kifejezését, valamint az ezen a meggyőződésen alapuló oktatási és nevelési munkát."
 

Reklámok
Címke , , , , , ,

3 thoughts on “Újabb vatikáni szerződés készül

 1. IGe szerint:

  2011 július 01-től bevezetésre kerül a teljes mértékben eurokonform új magán egyház-finanszírozási rendszer. Az eddigi helytelen gyakorlat, az állami egyház -finanszírozás helyett. Aki úgy nyilatkozik személyesen és írásban, a megfelelő egyház nyilvántartási intézményekben, hogy egy adott egyház tagja, az ezzel áttér az államiból a magán egyházi finanszírozásba. Tehát az állam csak annyit tesz, hogy a munkahelyén és a megfelelő formában levonja az egyházadót és azt átutalja az arra jogosult egyháznak. Ebből semmit el nem vesz, de semmit hozzá sem tesz. Aki nem tesz ilyen nyilatkozatot, az automatikusan nem tagja egyik egyháznak sem és nem is kerül nála egyházadó levonásra.

  Vallásreform és az új egyház-finanszírozás

  vilagnezet.blog.hu/2011/01/15/vallasreform_es_az_uj_egyhaz_finanszirozas

 2. @IGe: Linkajálásokat a jobb oldalt található “Üzenő és linkmegosztó”-ban légy szíves közzétenni, a saját blogra való hivatkozást pedig légy szíves a hozzászólás fejlécére korlátozni.

 3. IGe szerint:

  @szekularisfigyelo:
  OK majd trackbacként rakom be a jövőben.

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: