Minősítés

A Hírszerző még kedden interjút készített Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárral a köz-, illetve felsőoktatási törvény előkészítése körüli viharok kapcsán, amelyek annak nyomán keletkeztek, hogy kitudódott, Hoffmann csak saját, egyházközeli elvbarátaival vitatta meg azok tartalmát. Mint a mostani Hírszerző-interjúból kiderül, "Szó sincs titkos bizottságról, bár valóban nem doboltuk ki az előkészítő munkaanyagot készítők névsorát. … A névsor ugyan nem került nyilvánosságra, mégsem nevezném ‘titkos társaságnak’ a két szakterület kiemelkedő tudású szakértőiből álló csoportot." 

Elhangzott még egy mondat Hoffmann szájából, annak kapcsán, hogy a vonatkozó tervezet szerint szigorodnának az "egyetem", illetve "főiskola" kategóriába tartozás olyan kritériumai, mint a szakok, doktoriskolák száma és a minősített oktatók aránya, amelyek alól azonban az eddig egyetemi rangot nyert egyházi intézmények kivételt kapnának. Szóval Hoffmann ezt mondja: "Az egyházi egyetemekre a jövőben is ugyanazok a szabályok fognak vonatkozni, mint eddig. Ezeknek az intézményeknek az alapvető státuszát a Szentszék és a kormány közötti megállapodás határozza meg, ettől nem fogunk eltérni most sem. Az egyházi egyetemeket semmilyen hátrányos vagy előnyös megkülönböztetés nem fogja érni."
Már csak az a kérdés, mihez képest (a tudományegyetemekhez képest, ahogy az ember először érti a mondatot? korábbi önmagukhoz képest? egymáshoz képest?). 

Az interjú teljes terjedelmében: hirszerzo.hu/belfold/20101122_hoffmann_rozsa_interju 

 

 

Reklámok
Címke , , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: