Plusz 8 hónap rabszolgaság

Vagy tíz évvel ezelőtt történt, hogy Utah államban egy férfi elrabolt egy tizennégy éves lányt, akit feleségével együtt háromnegyed éven át rabszolgaságban tartott, "másodfeleséggé nevelt" és szexuálisan is bántalmazott. A mormon férfi közölte, Isten jelölte ki számára (a szintén mormon) Elizabeth Smartot másodfeleségnek, és azzal fenyegette a lányt, ha szökni próbál, megöli családját.
Most zajlik a büntetőper, és most került nyilvánosságra, hogy Smart kis híján kiszabadulhatott volna néhány héttel elrablása után. 
Történt ugyanis, hogy egy az eltűnt lányt kereső rendőrök egyike egy közkönyvtárban a korra és alkatra "passzoló" lány személyazonosságáról szeretett volna meggyőződni, mert – ezt meg is mondta a rendőr – az eltűnt Elizabeth Smartot keresi, de a vele tartó férfi, rabtartója közölte, hogy vallási okokból nem mutathatja meg a kendőbe burkolt lány arcát. 
A rendőr ezt elfogadta és továbbállt. Smartot még nyolc hónapig kínozták a rendőr vallás iránti tiszteletének mellékhatásaként. 

www.theaustralian.com.au/news/world/veil-foiled-my-rescue-kidnap-victim-elizabeth-smart-tells-court/story-e6frg6so-1225951693000
via: www.butterfliesandwheels.org/2010/an-inviolable-religious-obligation

Reklámok
Címke , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: