Eredmény

A Facebook visszaállította a barcelonai flash mob oldalát, és 200 azonos neművel csókolózni hajlandó össze is futott egy kétperces egynemű csókra a pápa színe elé Barcelonában. A Sagrada Família elnevezésű, Antonia Gaudí által tervezett templomot, amely nem csak monumentális méreteivel hasonlít a középkor székesegyházaira, hanem azzal is, hogy sokáig épül: 1882 óta készül, és még nincs vége (többek között, mert Gaudí eredeti tervei szerint építik, amelyeket részben rekonstruálni kell), a katolikus egyházfő most felszentelte. 


 

A minap 3000 fő tiltakozott az ellen, hogy látogatását állami forrásokból finanszírozzák. A szertartáson a királyi család vett részt, a kormányfőnek, José Luis Zapateronak más elfoglaltsága volt: Afganisztánba utazott csapatlátogatásra. A lakosság 73%-a formálisan katolikus, de 14,4%-a vesz részt több-kevesebb rendszerességgel vallási szertartáson. A 20-24 évesek 7%-a tartja magát gyakorló katolikusnak, míg további 50%-uk "elméleti" katolikus, és tavaly először történt meg, hogy több polgári esküvőt kötöttek, mint egyházit. 
  A pápa már spanyolországi látogatásának első állomásán is panaszkodott a hiányzó lelkesedésre, amely, mint mondta, az 1930-as éveket idézte fel benne, és helytelenítette, hogy a spanyol kormány lehetővé tette a pápa szerint könnyű válást, az abortuszt és elismeri a melegek tartós párkapcsolatát. Említette, hogy külön hivatalt hozott létre Európa megtérítésére, és emlékeztetett arra, hogy elődje már 1982-es látogatása során arra buzdította a spanyolokat, találjanak vissza a katolicizmushoz. [Ezek szerint ennek a pápa szerint az elmúlt 30 éveben nem nagyon volt foganatja.]

freethinker.co.uk/2010/11/07/spain’s-anti-clericalism-reminiscent-of-the-1930s-says-rancid-pope-ratzinger/
www.google.com/hostednews/ukpress/article/ALeqM5iXTYHWuHKe4y61NmGSQBqMHCz7CA

www.bbc.co.uk/news/world-europe-11705036

Reklámok
Címke , , ,

One thought on “Eredmény

  1. A német Süddeutsche című (elég tekintélyes) lap megjegyezte, hogy a pápa már megint melléfogott, és aki azt ajánlotta neki, Spanyolországba utazzon, rossz szolgálatot tett neki. Köztudott, hogy szabadelvű törvényeiért azzal sem tudja a kormány kiengesztelni a katolikus egyházat, hogy több pénzügyi támogatást ad, mint bármely elődje, de hogy a spanyolok fölötti felháborodásában 1930-as éveket emlegette, roppant ügyetlen volt és visszaüt: hiszen ebben az időszakban az egyház sem békés szemlélője volt a harcoknak, ezt követően pedig teljes mellszélességgel támogatta Franco ugyancsak véres diktatúráját.
    http://www.sueddeutsche.de/politik/benedikt-xvi-in-spanien-realitaetsferner-papst-1.1020588

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: