Szokatlan marketing

Tulajdonképpen nem akartam ennyire bulvározni, de már miután nemzetközi hír lett a dologból, mégsem fosztalak meg benneteket ettől az információtól. 
Már megint ezekről az önálló gondolkodásba fogott svájci katolikusokról van szó. Most épp Luzern kanton katolikus egyháza szokatlan akcióba fogott, amelynek keretében óvszereket osztogatott. A héten a luzerni pályaudvar előtti téren a "Missio" elnevezésű katolikus segélyszervezet a HIV-vírusról és az AIDS hatásairól Afrikában szervezett háromnapos tájékoztató akciót. Azoknak a járókelőknek, akikkel beszélgetésbe elegyedtek, külön ebből az alkalomból gyártott óvszert is osztogattak, amelyek csomagolásán ez a felszólítás volt olvasható: "A feledékenység fertőz – Óvd felebarátodat, mint tenmagad". A túloldalon pedig a szervezők nevében: "Katolikus Egyház Luzern". 
A diszkrét osztogatás ellenére egyesek szidalmazták az aktivistákat, és egy konzervatív pap fogamzásgátlás- és óvszerellenes szórólapok osztogatásába fogott, azt állítva, hogy az óvszerhasználat egyenes következménye az abortusz. A helyi egyház azonban támogatta az akciót. A szomszédos, igen konzervatív vezetésű egyházmegye közölte, helyteleníti a kezdeményezést. 
Spanyolországban még 2005-ben tett közzé a püspöki kar egy közleményt, amely szerint az óvszerhasználat az AIDS elleni küzdelemben "a kisebbik rossz", de két nappal később kénytelenek voltak ezt visszavonni és közölni, hogy az óvszerhasználat bűn. Tavaly, amikor a pápa afrikai látogatásakor közölte, az óvszerhasználat hatástalan az AIDS visszaszorítására, a szocialista spanyol kormány azon nyomban egymillió óvszert adományozott.  

Arra mindenesetre jó volt az akció, hogy a luzerni katolikusok szerepelhessenek a médiában és magukra irányítsák a figyelmet. 

www.zisch.ch/navigation/top_main_nav/nachrichten/zentralschweiz/luzern/detail.htm
www.zisch.ch/navigation/top_main_nav/nachrichten/zentralschweiz/luzern/detail.htm
www.limmattalerzeitung.ch/schweiz/kirche-luzern-verteilt-kondome-100834917
www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Katholische-Kondome-sorgen-in-Luzern-fuer-rote-Koepfe/story/11154292
www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/10/25/AR2010102502049.html

Reklámok
Címke , , ,

2 thoughts on “Szokatlan marketing

  1. Joco74 szerint:

    A pokol tüzén fognak égni!!! 😀

  2. Én őszintén szólva először médiahacknek néztem, de úgy tűnik, nem az.

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: