Túszul ejtett lap

A pápa spanyolországi látogatása, mint nemrég említettem, tiltakozásra késztette azokat, akik rossz néven veszik, hogy az ő magánéletükbe is bele akar szólni, ráadásul ezért még ők fizessenek – a látogatás költségeit ugyanis itt sem a fanok, hanem az adófizetők zsebéből fedezik. 
Ez a dolog egy galíciai szatíramagazin címlapján is kikötött, lévén, hogy a pápa Santiago de Compostelába is látogat. A szerkesztők azonban rossz nyomdát választottak: a cégvezető közölte, nem adja át a kinyomtatott példányokat, mert "morálisan nem értenek egyet" annak tartalmával. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pápa látogatása 3 millió euróba kerül. 
"Semmi kenyér- és halcsoda, semmi ostya – én bankjegyeket hullatok magamra."

www.mediawatchwatch.org.uk/2010/10/27/pope-joke-mag-kidnapped-by-printers/

Címke , , ,

2 thoughts on “Túszul ejtett lap

  1. Xmes szerint:

    Végül is valahol meg lehet érteni a pápát is. Én sem fizetném a saját zsebem kárára a kiruccanásomat, ha egy csapat ostoba örömmel fizeti ki helyettem…
    Függetlenül attól, hogy a bencésrend (katolikus egyház) a legnagyobb, leggazdagabb és legrégebbi múlttal rendelkező multi cég a bolygón.

  2. @Xmes: Az a baj, hogy “a csapat ostoba” a nem-katolikus adófizetőket is magába foglalja, és még a viszonylag vallástalan kormánynak sem sikerült megoldania (lévén, hogy az egyház annak ellenére hatalmi tényező, hogy a lakosságnak az Európában megszokott 15%-a jár templomba), hogy ne fizesse a látogatást. De l. az új posztot is!

Hozzászólások lezárva.

%d blogger ezt szereti: