A pécsi püspökség pénzügyei

"Gazdasági bűncselekmények, zsarolás és egyéb törvénysértések miatt feljelentették Mayer Mihály pécsi püspököt és Wolf Gyula katolikus papot, az egyházmegye korábbi gazdasági igazgatóját a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A beadványhoz egy homoszexuális zaklatásról szóló tanúvallomást is csatoltak."
– Olvassátok az Index cikkét: index.hu/belfold/2010/10/26/negyven_rendbeli_feljelentes_a_pecsi_puspok_ellen/, elég hosszú, konkrét ügyeket fejteget. 

Reklámok
Címke , , ,

2 thoughts on “A pécsi püspökség pénzügyei

  1. Joco74 szerint:

    Kizárólag a Vatikán folytathat eljárást a pécsi püspökkel szemben. Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szerint helytelen a testületet a hívek bizonytalanodását növelő hallgatással vádolni, a püspöki kar ugyanis nem illetékes intézkedni. A Mayer Mihály vezette pécsi püspökség elleni negyven rendbeli feljelentés nyomán a múlt héten rendelt el nyomozást a baranyai ügyészség.

    index.hu/belfold/2010/11/04/a_magyar_puspoki_kar_nem_vizsgalhatja_mayerek_ugyeit/

  2. @Joco74: Ez így félrevezető, és legfeljebb a kat. egyház retorikai képzettségét mutatja, hogy az Indexet arra bírták rá, hogy a püspöki kar ártatlanságával és tisztaságával kezdje a cikket. De nem meglepő, hogy ők sunnyognak, miközben elég súlyos gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt vizsgálódik a Baranya m. főügyészség. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=361297

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: