Halloween elkeresztényesítése

Vannak keresztények, akik azzal vádolják az ateistákat, hogy el akarják törölni a karácsonyt, vagy legalábbis kivenni belőle a keresztény jelleget (itt most nem térjünk ki a karácsony kereszténység előtti gyökereire). Most épp a katolikusok próbálkoznak valami hasonlóval: el akarják keresztényesíteni a halloweent. A brit katolikus egyház ugyanis jóváhagyta a "Fény éjszakája" című kampányt, amelynek célja vissza(??)szerezni halloweent Isten számára, hogy a sötétség éjszakájából ismét a fény éjszakájává válhasson. – Vajon hányan lehetnek, akik komolyan gondolják, hogy a halloween a "sötétség éjszakája" lenne? Mindenesetre a katolikus egyház jóváhagyásával újságukban azt javasolják, a szülők a gyerekeket ne boszorkánynak, ördögnek, vagy más okkult alaknak, hanem szent Györgynek, Szent Lucának, assisi Szent Ferencnek vagy Mária Magdolnának öltöztessék be.

Valószínűleg kissé eltúlozzák az ügy komolyságát…

blog.newhumanist.org.uk/2010/10/war-on-halloween.html

Reklámok
Címke , ,

2 thoughts on “Halloween elkeresztényesítése

  1. Opett szerint:

    Bár Magyarországon nincs hagyománya ennek az ünnepnek, azért vicces elképzelni, hogy Szent Ferenc, Sárkányölő Szent György, meg Szűz Mária bekopogtatnak cukorkáért :).

  2. @Opett: Őö, betlehemezés…? Jójó, hogy csak a háromkirályok, de akkor is. Hm, lehet, hogy vissza a gyökerekhez felkiáltással mozgalmat kéne indítani a betlehemezés vissazpogányosításáért?… 🙂

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: