Apáca büntetésben

Áthelyeztek egy apácát egy Egyesült Államokbeli kórházban, mert az apáca a kórház munkatársaként egy a főnökének nem tetsző döntést hozott. 
A katolikus kórházban ugyanis az orvosok úgy látták, egy ritka és gyakran halálos kimenetelű egészségügyi állapotba került asszony életének megmentése érdekében kénytelen sürgősségi abortuszt javasolni, amibe az apáca a kórház etikai bizottságának tagjaként és maga a páciens is beleegyezett. Ezt követően az apácát máshová helyezték, és a területileg illetékes katolikus püspök elfogadhatatlannak minősítette a kórház döntését, mert egyháza tanításai szerint az abortusz még az anya életének megmentése érdekében sem engedhető meg és közölte, a 11 hetes terhesség megszakításához való hozzájárulásával az apáca automatikusan kiközösítettnek tekintendő.  
A kórház közölte, szinte biztosra vehető, hogy a terhesség az asszonyhalálát jelentette volna, és bár ők mint katolikus kórház ellenzik az abortuszt, ebben az esetben nem volt más lehetőség az anya életének mgmentésére. 

http://www.azcentral.com/news/articles/2010/05/15/20100515phoenix-catholic-nun-abortion.html
http://freethinker.co.uk/2010/05/16/nun-demoted-after-a-hospital-team-carried-out-an-abortion-to-save-a-womans-life/

Reklámok
Címke , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: