Állam és egyház összefonódása

Megjelent egy számos konkrét adatot, idézetet és forrást is tartalmazó összefoglaló állam és egyházak összefonódásáról a náci Németországban. Mivel ezek az összefonódások nincsenek a köztudatban, és az egyházak közül legalábbis a katolikus épp legújabban, a gyerekbántalmazási ügyek kapcsán is üldözöttként próbálta magát feltüntetni, mindenképpen érdemes elolvasni a cikket. Sajnos nincs most kapacitásom lefordítani, így csak a linket adom meg (a cikk németül van): http://www.heise.de/tp/r4/artikel/32/32534/1.html

Reklámok
Címke , ,

3 thoughts on “Állam és egyház összefonódása

 1. Joco74 szerint:

  Azt hiszem itt jött el az a pont, ahol a saját (és szerintem sokunk) gyengeségét meg kell hogy említsem.

  Sajnos nem értek németül és a környezetemben sincs senki, akit megkérhetnék, hogy ossza meg velem a cikk tartalmát. (a google translate használhatatlan)

  Legalább egy zanzásított összefoglalót nem írnál belőle?

 2. noname.blogger szerint:

  @Joco74: Csatlakozom. Angolul még csakcsak el tudnám olvasni, németül nem tudom. Pedig érdekelne.

 3. A zanzának itt nincs igazán értelme, mert épp a nagyon sok apró részletből adódik össze az az összkép, hogy a német náci állam és az egyházak mennyire fonódtak össze (azzal együtt, hogy bizoyos náci körökben lenézték a kereszténységet) Ugyanakkor a szöveg terjedelme kb. 9 gépelt oldal (képek nélkül), szóval sorry, de ez itt most meghaladja a rendelkezésre álló időmet.
  Nem akarok senkit szivatni, de ugyanakkor nem szerettem volna megfosztani azokat ettől, akik esetleg mégis.
  De megígérem, ha egyszer nyugdíjas leszek és ráérek… 🙂

Hozzászólások lezárva.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: