Nem kötelező

Amint tegnap írtam, a Vatikán által közzétett irányelvek szerint nem kötelező feljelenteni a bántalmazó papokat. Mások is így értelmezik ezt a dokumentumot: http://www.dbk.de/252.html?&tx_ttnews[tt_news]=1563&tx_ttnews[backPid]=233&cHash=9e12ab639a
Igaz, a püspök úr szerint ez jól is van így, áldozatvédelmi okokból. Arról valóban folynak viták, hogy jó-e az áldozatot a bántalmazást követően bírósági hercehurcának kitenni, de ez a probléma talán mégis inkább az eljárások áldozatkíméletessé tételével oldandó meg, mintsem azzal, hogy hagyjuk tovább szabadon garázdálkodni az illetőt. A bírósági eljárásnak ugyanis nem csak az az értelme, hogy lecsukunk valakit (és igen, ez az elégtétel bizony jót tesz az áldozat lekiállapotának – nem a bosszú miatt, hanem azért, mert melléállt a "köz"), hanem az is, hogy minden potenciális elkövetőnek jelezi, hogy ha ilyesmit elkövet, akkor utoléri a méltó büntetés.
Normális embert ugyan a lelkiismerete sem engedi az ilyesmit, de van néhány, akit csak a büntetéstől való félelem tart vissza.
És a jelek szerint az isteni megtorlástól való félelem nem elég…(hiszen bízhat a feloldozásban…?)

 

Reklámok
Címke , , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: