A katolikus egyház védelmében

Általános tapasztalat, hogy a katolikus egyház kiáll övéi védelmében. – Meg akkor is, amikor nem (így) kéne. 

A bolognai püspökség mindenesetre mély hallgatásba burkolózik egy kisgyermekek szexuális bántalmazásáért hat év tíz hónap szabadságvesztésre ítélt pap ügyében. A pap 2004-ben több 3-6 év közötti kislányt molesztált egy katolikus óvodában. Maga a bíróság is megállapította, hogy a püspöki hivatal finoman szólva is egyáltalán nem együttműködő a bűncselekmény felderítésében és továbbiak megelőzésében, holott a jelek szerint a hivatal korábban is tudott a pap hasonló visszaéléseiről. A kúria a megítélt kártérítést sem fizette ki. 
A bolognai laikusok hálózata most sajtóközleményt adott ki, amelyben többek között azt követeli a püspöki hivataltól, tárják fel, voltak-e más ilyen jellegű visszaélések, milyen korábbi információik voltak a pap ügyei, közöljék mostani tartózkodási helyét, és tisztázzák, munkájában most is kapcsolatban áll gyermekekkel. Azt is szeretnék tudni, hogy az egyház, illetve a bolognai püspök az egyház belső rendelkezéseihez híven kiközösítés (azaz a katolikus hit szerint örök kárhozat) terhe mellett hallgatásra kötelezte-e az egyházi óvoda dolgozóit, köztük azt a bátor óvodapedagógust, aki végül a rendőrséget értesítette, miután azt kellett tapasztalnia, hogy a püspöki hivatal semmit sem tett a gyermekek épsége érdekében. 

http://retelaicabologna.wordpress.com/2010/02/10/prete-pedofilo-esigiamo-trasparenza-sulle-responsabilita-della-curia-di-bologna
http://www.estense.com/prete-pedofilo-il-muro-di-gomma-della-curia-021471.html
via www.uaar.it

Reklámok
Címke , , , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: