Canisius

Míg a német egyházi gyerekotthonokban molesztáltak elégtételéről még vitáznak, egy berlini jezsuita iskoláról, a Canisius-Kolleg elnevezésű elitgimnáziumról derült ki, hogy több paptanár szexuálisan zaklatott és megerőszakolt diákokat. Az iskolából való távozásukat követően is gyerekekkel foglalkozhattak. Az ügyet a mostani igazgató, aki 2000 óta vezeti az iskolát, tárta a nyilvánosság elé, miután úgy látta, megalapozottak azok a vádak, amelyekkel az iskola volt diákjai keresték meg őt. 
A két atya 1979-ig, illetve 1981-ig tanított az iskolában, és úgy tűnik, az iskola és a rend vezetői tudtak a bűncselekményekről, ám nem tettek feljelentést, hanem "házon belül" próbálták kezelni a problémát. A két pap az iskolából való távozásuk után is folytatták az erőszakoskodást, úgy tűnik, senki nem akadályozta meg, hogy továbbra is gyerekekkel foglalkozzanak. Egyikőjüket későbbi állomáshelyén, Göttingenben is vádolták lányok molesztálásával, majd miután a rendből távozott, annak ellenére alkalmazta őt a hildesheimi püspök, hogy egy anya bepanaszolta, amiért 14 éves lányát molesztálta. Másikuk is úgy tűnik, az iskolából való távozása után, további tanári pályafutása során (egy hamburgi egyházi iskolában) sem hagyta békén a diákokat, míg végül a rendből való kilépéskor be nem vallotta a gyerekek sérelmére elkövetett fizikai erőszakot. Feljelenteni azonban akkor sem jelentették fel őt. 

http://www.zeit.de/gesellschaft/schule/2010-02/missbrauch-canisius
via: www.hpd.de

A történet egy része magyarul: http://nol.hu/kulfold/dagad_a_nemet_jezsuita_pedofilbotrany, http://nol.hu/kulfold/pedofilbotrany_egy_nemet_katolikus_elitgimnaziumban

Reklámok
Címke , , ,
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: